Agra är en stad bredvid floden Yamuna River i norra Indien, i den indiska delstaten Uttar Pradesh. Det är den 19:e största staden i Indien och befolkningen är ca 2 miljoner.

Agra är mest känd för sin populära turistattraktion Taj Mahal. Taj Mahal byggdes under Mogulriket och anses vara en av de vackraste byggnaderna i världen. Agra var huvudstad i Mogulriket från år 1526 till 1658.
 

Klimat

Agra har ett inlandsklimat. Sommaren varar från mars till september och temperaturen kan stiga upp till 48,5 celsiusgrader. Monsunsäsongen är från juli till september. Vintern varar från november till februari, och anses vara den bästa turistsäsongen. 

 

Utbildning i Agra

Skolorna i Agra har alltid varit högt värderade. Under Mogulriket var Agra den blomstrande mittpunkten i den islamska utbildningen. I Agra har utbildningen som mål att dela kunskap, visdom och rättvisa. 

 

Hur kommer du till Agra?

Agras flygfält befinner sig 12,5 kilometer från stadens centrum. Till staden kommer du enkelt från både Delhi och Mumbai tack vare tågskenorna och bilvägarna. Agra ligger 200 kilometer från Delhi.


Chaudhary Charity School är belägen 10 kilometer från Agras centrum.
 

 

Samarbetspartner i Agra

Chaudhary Welfare Society

Ordförande

Balbir Singh

chaudharywelfaresociety@gmail.com

Agra - Staden bredvid Taj Mahal