BLI EN FADDER!

​Vem är vi?

 

Agran Koululaiset (Agras skolelever) är en politiskt och religiöst obunden, liten finsk medborgarorganisation. Vi stöder Daliterna, dvs. de som blivit utan ett kast i det forna kastsystemet. Vårt mål är att erbjuda utbildning åt Daliterna och att kämpa för deras mänskliga rättigheter. Dalit-ordet betyder "förtryckt".
 

Skolan

 

Tillsammans med Chaudhary Welfare Society erbjuder Agran Koululaiset grundstudier i staden Agra. För närvarande studerar 38 flickor i vår skola och vi kan trygga deras skolgång upp till nionde klassen. 

 

Bli en fadder
 

Vi behöver flera nya faddrar så att vi kan ta en ny skoklass för flickor.

 

Flickorna behöver faddrar så att de får möjlighet till utbildning och mat. Vår skola betalar lön åt två lärare och en kock. Vi tar även hand om elevernas hälsovård och försörjer dem med skoluniformer, om myndigheterna så begär. Flickorna hämtas med riksor till skolan och efter skoldagar igen tillbaka till hem.

Kom med

Vi behöver flera nya faddrar. Kom med! 

 

Det bästa sättet att hjälpa är via denna nätsida. Du kan donera pengar till t.ex. flickornas hälsovård, skoltillbehör och mat. En get eller fem hönor kan erbjuda ett permanent välmående för flickorna.

 

Följ oss på Facebook, där vi informerar och diskuterar om olika projekt och evenemang.